Alternatív fizika órákon tájékoztatták a paksi diákokat

2019. december 19, csütörtök

Pakson a Balogh Antal Katolikus Iskolában és az ESZI-ben is alternatív fizika órát tartottak az RHK Kft. munkatársai. A fiatal generáció kiemelt célközönség a Társaság kommunikációs tevékenységében, hiszen a hosszú távú programjaik során, később döntéshozók lehetnek fontos kérdésekben.
Már évekre nyúlik vissza a kapcsolat az RHK Kft. és több iskola között (pl. Vác, Pécs, Paks, Kalocsa). Alternatív fizika órák keretében próbálják megismertetni a gyerekekkel a radioaktivitás jelenségét és a nukleáris iparhoz, a radioaktív izotóp felhasználáshoz kapcsolódó hulladék-kezelési tevékenységet. Az év végén Pakson 3 fizika óra keretében tartott előadást a Társaság „Radioaktivitás – érdekességek, tények, tévhitek” címmel.
Honti Gabriella, az RHK Kft. kommunikációs osztályvezetője szerint a legfontosabb megtalálni a közös nyelvet a fiatalokkal, ezért minél érdekesebb, interaktív előadásokkal készülnek az iskolák számára. „Nem az a cél, hogy leadjuk az iskolai tananyagot, hanem hogy megágyazzunk annak, felkeltsük a fiatalok érdeklődését. Nem a számok, hanem a hétköznapi, jól megfogható példák kerülnek előtérbe prezentációink során. A pedagógusokkal egyeztetve még az előtt tartunk előadást, mielőtt a tananyagban következne a radioaktivitás témaköre” – magyarázta az osztályvezető. A jövőben még szorosabbra szeretné fűzni a viszonyt az egyes iskolákkal a Társaság – újabb iskolákkal vennék fel a kapcsolatot –, illetve még színvonalasabb előadásokkal készülnének, ennek érdekében több demonstrációs eszköz (pl. ködkamra, mérőműszerek) beszerzését is tervezik a jövő évben.