Tovább a fő tartalomra

Látogatás

Kedves Vendégeink!

Egész évben várja a hétköznapokon vendégeit a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft.

Az alábbi, eddig több mint 120 000 érdeklődőt vonzó, két programlehetőség közül választhatnak magyar és angol nyelven egyaránt.

Paks - bemutatóterem:
Az RHK Kft. kommunikációs munkatársai vezetik körbe Önöket a paksi irodaépületünkben kialakított bemutatóteremben, ahol tablók, terepasztal és demonstrációs eszközök segítségével ismerkedhetnek meg Társaságunk tevékenységével. A program körülbelül 45 perces.
A szomszédságunkban található a Paksi Atomerőmű Tájékoztató és Látogatóközpontja, valamint az Atomenergetikai Múzeum is, így a látnivalók összehangolása esetén, akár egész napos program szervezésére is lehetőségük van!

Figyelem, a látogatás nincs feltételekhez kötve, de az időpontot előre szükséges egyeztetni kollégáinkkal az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Paksi bemutatóterem:

Bátaapáti - NRHT látogatóközpont:
Körülbelül két órás kikapcsolódást nyújt a Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló látogatóközpontjának megtekintése. A látogatás első részében a felszíni bemutatóteremben kapnak tájékoztatást vendégeink az RHK Kft. tevékenységéről a kommunikációs munkatársak közreműködésével. Rövid bemutatófilm, érintőképernyős tartalmak és kvízjáték teszik kerekké a programot. A látogatás második részében a kötelező védőfelszerelésekben tehetnek egy rövid,  körülbelül 200 méteres sétát a felszín alá, ahol az első keresztvágatban alakítottunk ki bemutatótermet az Önök részére. Kémlelőablakon keresztül nézhetik meg a hulladék szállításra kialakított nyugati lejtősaknát, ahol monitoringállomást is telepítettünk, és a mért átlag dózisteljesítményt is megjelenítjük. A demonstrációs kamrában megismerkedhetnek a tároló kialakítására alkalmazott robbantásos módszerrel is, valamint egyéb érdekes információk is a rendelkezésükre állnak a kísérők révén. 

Figyelem, a látogatás a felszínen nincs korosztályhoz kötve, de a felszín alatti bemutatóterem csak 16 éven felüliek számára tekinthető meg! Látogatócsoportok minimum 10 fő esetén indulnak, amennyiben ennél kevesebben szeretnék megtekinteni a bemutatótermeket, úgy a lenti elérhetőségek egyikén vegyék fel a kapcsolatot kollégáinkkal. A látogatás időpontját legalább 3 nappal előre szükséges leegyeztetni.

Sok szeretettel várjuk kedves vendégeinket!

Bátaapáti látogatóközpont felszíni és felszín alatti bemutatóterme:


Továbbá felhívjuk szíves figyelmüket az alábbi plakáton látható adománygyűjtő programunk részleteire. 

Amennyiben tehetik, kérjük, támogassák a rászoruló gyermekeket tárgyi adományaikkal.