Tovább a fő tartalomra

AKADÁLYMENTESÍTÉSI NYILATKOZAT

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. elkötelezett amellett, hogy honlapját, mobilalkalmazását a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény szerint akadálymentessé tegye.

MEGFELELŐSÉGI STÁTUSZ

Ez a honlap mobilalkalmazás az alábbiakban felsorolt meg nem felelések miatt csak részben felel meg a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvénynek.

NEM AKADÁLYMENTES TARTALOM

Az alábbiakban felsorolt tartalom a következő ok(ok) miatt nem akadálymentes:

A 2018. ÉVI LXXV. TÖRVÉNYNEK VALÓ MEG NEM FELELÉS

A kézi aláírással hitelesített dokumentumok PDF formátumban kerülnek fel a honlapra, így azokat a képernyő-felolvasó programok nem minden esetben tudják értelmezni.

Egyes dokumentumok, egyes honlap elemek kizárólag a vizuális élmény növelése céljából készülnek el, így a képernyő-felolvasó programok nem minden esetben tudják értelmezni azokat. Ezek a tartalmak vagy más elérési útvonalon is megtekinthetők, vagy nem hordoznak lényegi információt a felhasználók számára.

ARÁNYTALAN TEHER

Jelenleg a honlapon alkalmazott címsorok vizuális megkülönböztetésre vannak használva, hierarchiájuk nem mindenhol mutat megfelelést, azonban ez nem akadályozza az információk elérését. 

AZ AKADÁLYMENTESÍTÉSI NYILATKOZAT ELKÉSZÍTÉSE

E nyilatkozat 2022.10.21-én készült.

E nyilatkozat egy harmadik fél által végzett értékelés alapján készült.

VISSZAJELZÉS ÉS ELÉRHETŐSÉGEK

Az akadálymentesítés koordinálását és a visszajelzési mechanizmuson keresztül küldött kérések feldolgozását a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. esélyegyenlőségi referensi feladatot ellátó munkatársa végzi, akinek elektronikus úton lehet megküldeni az esetleges jelzéseket, kéréseket, amelyek megvizsgálására 30 nap áll rendelkezésre. Amennyiben e határidő eredménytelenül telik el, vagy a kapott válasz nem kielégítő, úgy a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvényben foglalt kötelezettségek teljesítése ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 162/2019. (VII. 5.) Korm. rendelet értelmében a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökséghez lehet fordulni. ( https://kifu.gov.hu/kapcsolat/ )

Az akadálymentesítésért és a kérések feldolgozásért felelős: Franckó Klára kommunikációs koordinátor.

E-mail: eselyegyenloseg@rhk.hu

Mobil: 06305610527

VÉGREHAJTÁSI ELJÁRÁS

A jogorvoslat elbírálására jogosult szerv az Energiaügyi Minisztérium. A visszajelzésre adott nem kielégítő válaszra igénybe vehető jogorvoslati lehetőséget a https://kormany.hu/energiaugyi-miniszterium/elerhetosegek weboldalon közzétett elérhetőségeken keresztül kezdeményezhet.

Jelen akadálymentesítési nyilatkozatot jóváhagyta

 Dr. Kereki Ferenc
ügyvezető igazgató