Tovább a fő tartalomra

Látogasson el az NRHT Nyílt és Gyermeknapjára!

2022. április 13, szerda

A programok ingyenesek!

Időpont: 2022. május 21. (szombat) 09:00-16:00 óra
Helyszín: 7164 Bátaapáti, Mórágyi-völgy 4. (GPS koordináta IDE kattintva elérhető)

A gyermekprogramok 09:00 órától kezdődnek:  Vitéz László bábjáték automata, gokart, légvár, trambulin, lufihajtogatás, arcfestés, fazekasműhely és természetesen az RHK Kft. sátra is várja a látogatókat. A Buborék Együttes 10:00 órától húzza a talpalávalót. Ezen kívül büfé, minifánk, vattacukor árus is gondoskodik a még jobb hangulatról!

A nyílt nap keretében megtekinthető a felszíni látogatóterem, ahol rövidfilm mutatja be a radioaktívhulladék-tároló működését, valamint az interaktív, érintőképernyős monitorokon rengeteg hasznos információ szerezhető a szállításról, a környezetről, a jogi háttérről és az üzemeltetésről. Új ismereteit mindenki ellenőrizheti egy játékos kvíz segítségével. A látogatóterem korhatár nélkül megtekinthető. A program második felében megnyitja kapuit az érdeklődők számára a felszín alatti tároló, ahol lehetőség nyílik aláereszkedni a 340 millió éves gránitban, 250 méteres mélységben kialakított tárolókamrákba, amelyek a radioaktív hulladékot fogadják. A felszín alatti látogatáson kizárólag 18 éven felüliek vehetnek részt.

A felszín alatti látogatás szigorú feltételekhez és előzetes bejelentkezéshez kötött. A részletekről érdeklődjön a latogatas@rhk.hu e-mail címen, vagy a 06-75/519-567-es telefonszámon.