Tovább a fő tartalomra

Hulladék bejelentő

Tisztelt Partnerünk!

A Radioaktív Hulladék Feldolgozó és Tároló (RHFT) püspökszilágyi telephelyére történő hulladékbeszállítás menete a következő:

1. A radioaktív hulladék átvételét csak akkor tudjuk biztosítani, amennyiben az Önök cége az RHK Kft.-vel megköti a radioaktív hulladékok beszállítására vonatkozó keretmegállapodást. Felhívom figyelmüket, hogy amennyiben 2015. előtt már rendelkeztek ilyen megállapodással, akkor azt a változások miatt meg kell újítani. A megállapodást és mellékleteit előzetes egyeztetés után Társaságunk megküldi az Ön részére. Kérjük, a részletekkel kapcsolatban keresse Fekete Istvánt az alábbi elérhetőségek egyikén:

  • Telefon: +36-27/567-510
  • E-mail: fekete.istvan@rhk.hu


A Megállapodás 4 példányát aláírva legyenek szívesek eljuttatni cégünknek (cím: Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. 7031 Paks, Pf: 12. Hrsz: 8803/2).

2. A radioaktív hulladékok bejelentése az elektronikus hulladék bejelentő modulon  keresztül történik, a belépéshez szükséges felhasználónevet és jelszót a keretmegállapodást követően kollégánk fogja eljuttatni Önökhöz. Amennyiben sugárforrást, vagy nukleáris anyagot kívánnak leadni, kérjük, hogy az elektronikus bejelentő modulba töltsék fel azok hatósági adatlapját.

3. A beérkező hulladékbejelentést kollégáink ellenőrzik, melynek során megvizsgálják, hogy a bejelentett radioaktív hulladék, illetve annak csomagolása a társaságunk Hulladék Átvételi Követelményeinek  megfelel-e. Amennyiben szükséges, helyszíni szemle keretében egyeztetjük a kérdéses pontokat.

4. A hulladék adatlap ellenőrzése után az Atomtörvény 1. melléklete alapján megállapítjuk a befizetési kötelezettséget, melyről egy „Tájékoztatás befizetési kötelezettségről” tárgyú levelet küldünk Önöknek.

5. Amennyiben a díjat írásban elfogadják, úgy Cégünk az Önökkel egyeztetett időpontban a radioaktív hulladékot elszállítja. Szállítás előtt, a hulladékátvétel során kollégáink egy utolsó ellenőrzést követően jegyzőkönyvvel átveszik a hulladékot és elszállítják az RHFT-be.

6. Az elszállítás után 15 napon belül a Központi Nukleáris Pénzügyi Alap számlájára kell befizetniük a tájékoztatóban meghatározott összeget. A befizetés adójellegű befizetésnek minősül, így nem áll módunkban számlát kiállítani róla.